Sjukdomens förekomst, riskfaktorer, symptom och behandling samt prognos

Spindelbett (Loxosceles Reclusa, Bruna eremiten)

Sjukdom, symptom, orsaker, behandling samt förebyggande av Spindelbett (Loxosceles Reclusa, Bruna eremiten)

Definition

Spindelbett av Loxosceles Reclusa, (Bruna eremiten eller brunspindel) är giftigt.

Detta är endast för information och inte för användning i behandlingen eller hanteringen av en faktisk giftexponering. Om du har en exponering, bör du ringa 112 eller det lokala nödnumret eller giftinformationscentralen

Alternativa namn

Loxosceles Reclusa bett, bett av bruna eremiten, bett av brunspindel.

Om Bruna eremiten

Den bruna eremiten är vanligast i södra och centrala USA särskilt i Missouri, Kansas, Arkansas, Louisiana, östra Texas och Oklahoma.

Den bruna enstöring spider föredrar mörka, skyddade områden som under verandor och på ett vedupplag.

Symptom

När spindeln biter dig, kanske du känner en skarp udd eller ingenting alls. Smärta utvecklas vanligen inom de första timmarna efter att ha blivit biten, och kan bli svår. Barn kan ha mer allvarliga reaktioner.

Symptom kan vara:

I sällsynta fall:

Behandling

Uppsök omedelbart akut medicinsk behandling och ringa 112 eller det lokala nödnummret, eller giftinformationscentralen. Tvätta området med tvål och vatten. Lägg en fuktig kompress eller liknande material på och placera den på bettområdet. Lämna det på i 10 minuter och avlägsna under 10 minuter. Upprepa denna procedur.

Innan du ringer Akut

Innan du ringer akut, fastställ följande:

  • Patientens ålder, vikt och kondition
  • Den kroppsdel som berörs
  • Tiden bettet inträffat
  • Typ av spindel

Patienten bör tas till akuten för behandling. Bettet kanske inte verkar vara allvarligt, men det kan ta lite tid att bli allvarligt. Behandlingen är viktig för att minska komplikationer. Om möjligt, placera spindel i en rymningssäker behållare och ta med den till akuten för identifiering.

Vad som väntar på akuten

Vårdgivaren kommer att mäta och övervaka patientens vitala tecken, inklusive temperatur, puls, andning och blodtryck.

Symptom kommer att behandlas på lämpligt sätt. Eftersom bruna eremitens bett kan vara smärtsamt, kan smärtstillande läkemedel ges. Antibiotika kan också skrivas ut om såret är infekterat.

Om såret är nära en led (till exempel ett knä eller armbåge) kan armen eller benet placeras i ett stag. Om möjligt ska armen eller benet vara förhöjt.

Den bruna eremitens bett kan lämna en stor krater och ful ärrbildning. Det är möjligt att kirurgi kan behövas veckor senare för att förbättra utseendet på ärret.

Förväntningar (prognos)

Dödsfall från bett av bruna eremiten är vanligare hos barn. Med ordentlig medicinsk vård, är överlevnad under 48 timmarna vanligtvis ett tecken på att återhämtningen kommer att följa. Ett sår kan ta upp till sex veckor att läka, med rätt skötsel.